7. mája 2012

Francúzske zemiaky

300 g zemiakov., 2 vajcia., 50 g údeného mäsa alebo klobásy prípadne salámy., mleté čierne korenie., 20 g masti., 1 dl kyslej smotany., soľ.,
Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a po vychladnutí nakrájame na plátky. Jedno vajce uvaríme na tvrdo, očistíme a pokrájame na kolieska. Pokrájame aj údené mäso alebo klobásu, prípadne salámu. Misu z jenského skla vymastíme a ukladáme do nej vrstvu zemiakov, vrstvu nakrájaného vajca a údeniny, pomastíme a okoreníme. Striedavo jednotlivými vrstvami naplníme celú nádobu. Jedno surové vajce rozmiešame v smotane a nalejeme na zemiaky, posolíme, polejeme zvyškom masti a upečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so šalátmi zo surovej zeleniny.
(2 porcie / 1 porcia 1717 kJ - 410 kcal., B - 18,2 g., T - 24,1 g., S - 30,2 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára