14. mája 2012

Medový krémeš

350 g hladkej múky., 100 g práškového cukru., 1 a 1/2 lyžice rumu., 1 a 1/2 lyžice medu., 1 vajce., 1 žĺtok., 1 lyžička sódy bikarbóny., 50 g margarínu., práškový cukor na posypanie.,
Plnka: 200 g masla., 150 g práškového cukru., 1 l mlieka., 2 lyžice hladkej múky., 2 balíčky zlatého klasu., 3 žĺtka.,
Vo väčšej mise zmiešame preosiatu múku s cukrom, rumom, medom, vajcom, žĺtkom, sódou bikarbónou a margarínom. Vymiesené hladké cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme priamo na papieri na pečenie na veľkosť plechu. Obe cestá postupne upečieme vo vyhriatej rúre. 
Plnka: Mlieko prevaríme trochu mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom múku, zlatý klas a žĺtky. Vymiešame, vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Maslo s cukrom vymiešame, až kým sa nespení a postupne zapracujeme do vychladnutého pudingu. Krém natrieme na plát cesta, zakryjeme druhým plátom a jemne pritlačíme. Dáme aspoň na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním nakrájame na štvorce a pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára