9. mája 2012

Fazuľa s mäsom a párkom

100 g suchej fazule., 60 g chudého baranieho mäsa., 50 g cibule., 10 g slnečnicového oleja., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., kaleráb)., 1 bobkový list., majorán., 1 rajčiak., 100 g párkov., zelená petržlenová vňať., voda., soľ., 
Fazuľu preberieme, umyjeme a večer pred prípravou namočíme do väčšieho množstva vody. Na druhý deň mäso očistíme od blán a od tuku, umyjeme a pokrájame na drobné kúsky. Cibuľu speníme na rozohriatom oleji, pridáme mäso a pri miešaní popražíme. Neskôr pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, trochu podlejeme horúcou vodou a dusíme 15 minút. Okoreníme, posolíme, pridáme napučenú fazuľu, zalejeme vodou, v ktorej sa močila fazuľa, a varíme asi 1 a 1/2 hodiny, až kým všetko nezmäkne. Asi 10 minút pred dovarením pridáme pokrájaný rajčiak a párok. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcia 1629 kJ - 389 kcal., B - 22,3 g., T -16,8 g., S - 37,2 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára