2. augusta 2012

Špagety so sicílskou zeleninou

400 g špagiet., 250 g bielej cibule., 240 g čerstvých paradajok., 100 g údeného syra v celku., 2 červené papriky., 2 zelené papriky., 4 lyžice kapár., 4 lyžice olivového oleja., 3 lyžice vínneho octu., 1 lyžicu balzamikového octu., mleté čierne korenie, kryštálový cukor., soľ., špajdle. 
Papriky umyjeme, osušíme a po dĺžke prekrojíme. Odstránime jadrovníky aj biele žilky a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na hrubé plátky. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a cibuľu s paprikou krátko opečieme. Čerstvé paradajky sparíme v horúcej vode, olúpeme a nakrájame na kúsky. Paprikovú zmes zalejeme vínnym octom, pridáme paradajky a všetko spolu premiešame. Zeleninové ragú osolíme, okoreníme a podľa potreby dochutíme balzamikovým octom a cukrom. Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Medzitým dusíme zeleninu na miernom ohni. Asi po 15 minútach premiešame kapary a necháme spolu krátko prehriať. Syr nakrájame na plátky, zvinieme do rolád a prepichneme kúskom špajdle. Špagety rozdelíme na taniere zalejeme zeleninovým ragú a ozdobíme syrovými roládami.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára