3. augusta 2012

Losos s citrónovou ryžou

900 ml zeleninového vývaru., 400 g krájaných paradajok., 225 g dlhozrnnej ryže., 100 g mrazeného hrášku., 100 g konzervu kukurice., 4 lososové filety., 4 plátky ovčieho syra., 5 PL nasekanej petržlenovej vňate., 2 PL olivového oleja., 1/2 nastrúhanej cibule., šťavu z 1 citróna., nastrúhanú kru z 2 citrónov., štipku sušenej čili papričky.,
Ryžu umyjeme pod tečúcou  studenou vodou. V hrnci privedieme do varu kôru a šťavu z jedného citróna s vývarom. Pridáme hrášok a ryžu a opäť privedieme do varu. Potom zakryjeme a necháme variť 12 - 15 minút, kým sa ryža neuvarí. Primiešame paradajky, kukuricu, petržlenovú vňať (4 PL), cibuľu a necháme všetko spolu zohriať. Na prípravu lososa najskôr spolu zmiešame petržlenovú vňať (1 PL), nastrúhanú kôru z jedného citróna a čili. V zmesi obalíme lososa z každej strany a opečieme do zlatista cca 15 minút. Na každý kúsok lososa poukladáme syr a pečieme, pokiaľ sa syr neroztopí. Na taniere naservírujeme ryžu, rybu a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára