Cesto: 3 bielky.,
3 žĺtky., 170 g cukru., 4 PL teplej vody., 160 g polohrubej múky.,
10 g kakaa., ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker.,
Náplň: 1
balíček Zlatého klasu Dr.Oetker., 300 ml mlieka., 30 g cukru., 250
g zmäknutého masla., 100 g práškového cukru., 2 banány (do
náplne)., 5 banánov (nakrájaných našikmo).,
Poleva: 1 balíček
Polevy tmavej Dr.Oetker.,
Na cesto vyšľaháme
bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha. Žĺtky vyšľaháme
s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci
prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej
peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech,
vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra:
180 °C (predhriata)
Teplovzdušná
rúra: 160 °C (nepredhriata)
Plynová rúra:
stupeň 3 (nepredhriata)
Doba pečenia: asi 30
minút
Na prípravu
náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a
cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo
s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom
na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding
a dva roztlačené banány. 1/3 náplne natrieme na vychladnutý
korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom
náplne.
Na poliatie pripravíme
polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po
celej ploche krému. Necháme stuhnúť.
Tip:
Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným
v horúcej vode.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára