9. januára 2012

Hovädzie mäso so zemiakmi

500 g hovädzieho stehna., 1 cibuľa., olej., soľ., mleté čierne korenie., 150 g šampiónov., 1 kocka mäsového bujónu., 2 sladkokyslé uhorky., 1 červená paprika., 300 g malých zemiakov., petržlenová vňať.,
Hovädzie mäso pokrájame na rezance a prudko opečieme na troche oleja., Pridáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme. Osolíme, okoreníme, pridáme očistené pokrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a dusíme 20 minút. Bujón rozmiešame v 2 dl horúcej vody, vylejeme na mäso, pridáme očistenú, jadier zbavenú pokrájanú červenú papriku, pokrájané uhorky a dusíme 20 minút. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na mesiačiky, uvaríme v osolenej vode a scedíme. Zemiaky ošúpeme umyjeme, pokrájame na mesiačiky, uvaríme v osolenej vode a scedíme. Asi 5 minút pred dodusením vložíme zemiaky k mäsu a miernym varom  dovaríme. Pred podávaním posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára