10. januára 2012

Čerešňové želé

500 g čerešní., 1 vanilkový cukor., 4 lyžice kryštálového cukru., 1 lyžica citrónovej šťavy., 2 balíčky želatíny na 2,5 dl tekutiny., 2 dl šľahačky., mletá škorica., 
Umyté čerešne vykôstkujeme a jednu tretinu rozdelíme do štyroch pohárov alebo misiek. Zvyšné čerešne nadrobno pokrájame, vložíme do hrnca, zasypeme vanilkovým a kryštálovým cukrom., polejeme citrónovou šťavou, zalejeme 3 dl vody a za stáleho miešania krátko povaríme. Želatínu rozmiešame v 2 dl vody, vylejeme na čerešne a za stáleho miešania krátko varíme, podľa návodu od výrobcu. Teplú želatínu rozdelíme do pohárov s čerešňami a na chladnom mieste necháme stuhnúť. Šľahačku vyšľaháme, ozdobíme ňou vychladené želé a posypeme mletou škoricou.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára