9. mája 2012

Zelená fazuľka s rajčiakmi

250 g zelenej fazuľky., 1/2 cibule., 1 lyžica oleja., 1 strúčik cesnaku., 1 dl vývaru., 200 g rajčiakov., 2 listy bazalky., mleté biele korenie. soľ, 
Zelenú fazuľku očistíme a pokrájame na dlhšie kusy. Cibuľu pokrájame nadrobno a spolu s roztlačeným cesnakom speníme na oleji, pridáme fazuľku, posolíme, okoreníme a za stáleho miešania popražíme. Prilejeme vývar a prikryté dusíme ešte 15 minút. Rajčiaky namočíme do vriacej vody, ochladíme studenou vodou, ošúpeme a rozkrájame na štvrtky. Pridáme k fazuľke a dusíme ešte 4 minúty. Okoreníme bazalkou. Podávame ako prílohu k bravčovému, hovädziemu a baraniemu mäsu.
(2 porcie / 1 porcia 498 kJ - 119 kcal., B - 3,8 g., T - 5,4 g., S - 13,9 g)

1 komentár: