18. septembra 2012

Spaghetti carbonara


50 g prerastenej slaniny., 100 g varenej šunky., 1 strúčik cesnaku., 2 lyžice masla., 400 g špagiet., soľ., 80 g parmezánu., 3 vajcia., 100 ml smotany., čierne korenie., tymián., nasekanú pažítku (petržlenovú vňať).,
Slaninu a šunku nakrájame na malé kocky. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Vo veľkej panvici rozpálime maslo a slaninu zľahka opečieme. Pridáme cesnak a pražíme ešte asi 3 minúty. Medzitým si uvaríme špagety v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Uvarené cestoviny pridáme k slanine a premiešame. Parmezán nastrúhame najemno. Vajcia rozšľaháme so smotanou a polovicou syra, osolíme a okoreníme. Primiešame varenú šunku a všeko pridáme k špagetovej zmesi. Dobre premiešame, kým vajcia trochu nestuhnú. Hoové špagety rozdelíma na taniere, posypeme zvškom syra a podávame.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára