17. septembra 2012

Tagliatelle s kuriatkami

2 cibule., 100 g prerastenej slaninky., 500 g čerstvých kuriatok., 400 g širokých cestovín., soľ., 2 PL oleja., 25 g masla., 150 g créme fraiche., čierne korenie., 1 zväzok pažítky., 2 PL lístkov majoránu.,
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Slaninu nakrájame na pásiky. Kuriatka očistíme a ak je to potrebné umyjeme. Pozor huby nesmú nasiaknúť vodou. Väčšie kuriatka prekrojíme napoly. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime olej a slaninu dochrumkava opečieme. Preložíme na tanier a vo zvyšnom tuku rozpustíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu, kuriatka a za stáleho miešania pražíme tak dlho, kým sa tekutina neodparí. Ku kuriatkam pridáme créme fraiche a opečenú slaninu. Všetko prehrejeme, osolíme a okoreníme. Pažítku a listy majoránu najemno nasekáme. K hubám pridáme pažítku a lyžičku majoránu. Cestoviny premiešame s kuriatkami a posypeme zvyšnými bylinkami.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára