30. septembra 2012

Hubový krém

1 PL sušených húb., 250 g šampiňónov., 1 cibuľa., 1 PL hladkej múky., 750 ml zeleninového vývaru., soľ., mleté čierne korenie., 2 KL citrónovej šťavy., 2 PL kyslej smotany., bylinky na ozdobu., 
Huby namočíme. Očistíme šampiňóny a nakrájame ich na tenké plátky. Cibuľu nakrájame najemno. Namočené huby precedíme, ale vodu si necháme. V hrnci rozpustíme maslo, podusíme na ňom cibuľu, šampiňóny a pokrájané huby. Časť z nich si dáme nabok. Zaprášime hladkou múkou a krátko orestujeme Prilejeme vývar a vodu z húb a povaríme 15 minút. Polievku rozmixujeme, ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a kyslou smotanou. Nakoniec pridáme odložené podusené huby a už len krátko prehrejeme. Ozdobíme bylinkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára