27. februára 2013

Bravčové rebierka na paprike

4 bravčové rebierka., soľ., 1 KL mletej červenej papriky. 30 g masti na opekanie., 20 g hladkej múky., 30 g masti., 40 g cibule., 200 g kyslej smotany., 
Rebierka na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme, obalíme mletou červenou paprikou a múkou a na rozpálenej masti z obidvoch strán prudko opečieme. Opražené rebierka dáme do väčšieho kastróla na masť, v ktorej sme opražili cibuľu pokrájanú nadrobno, zalejeme vriacou vodou a prikryté pomaly udusíme domäkka. Mäkké zalejeme smotanou rozšľahanou s trochou múky a všetko ešte chvíľu povaríme. Rebierka urovnáme na misu a polejeme precedenou šťavou. Podávame s cestovinami, ryžou alebo so zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára