27. februára 2013

Škoricové venčeky

250 g polohrubej múky., 250 g masla., 14 dkg práškového cukru.,  3 vajcia., 2 KL škorice., 1 citrón., nasekané mandle na ozdobenie.,
Vo väčšej nádobe zmiešame maslo, žĺtky cukor, múku, z citróna nastrúhanú kôru a škoricu. Miesime dovtedy, kým vznikne kompaktné cesto. Potom ho položíme na dosku a rovnomerne rozvaľkáme na hrúbku jedného cm. Z cesta povykrajujeme malé guľaté venčeky a poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie. V menšej nádobe vyšľaháme z bielkov sneh, ktorým potrieme vrchnú časť venčekov. Ozdobíme nasekanými mandľami a dáme piecť do rúry zohriatej na cca 170 stupňov C.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára