13. februára 2013

Klasický punč


0,125 l šťavy z čiernych ríbezlí., pomarančovú kôru., citrón., kl klinčekov., 2 tyčinky škorice., 4 tobolky kardamónu., ¼ l červeného vína, 0,125 l koňaku., cukor., hrozienka a mandle
Ríbezľovú šťavu zrieďte ¼ l vody. Pridajte kôru z pomaranča, citrónové plátky a všetky koreniny. 5 minút varte na miernom plameni. Pridajte víno s koňakom a už nevarte. Podľa chuti oslaďte a preceďte. Hrozienka a mandle vhoďte na dno pohárov a zalejte punčom. Kým sa k ním prepracujete, príjemne nasiaknu vôňou vína a koňaku. Pri príprave punču môžete použiť aj iné ovocie – sušené jablká či slivky. Na dno pohárov môžete vložiť zavárané ovocie. Ak vám chutí med, znížte množstvo cukru a pridajte ho. Dodá punču zaujímavú chuť i vôňu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára