27. februára 2013

Mäsová lahôdka na škorici

1 kg hovädzieho mäsa., 6 strúčikov cesnaku., 400 g paradajok., 3 krajce tmavého chleba., 3 dcl bieleho suchého vína., 2 čili papričky., 1 malé balenie čiernych olív., 1 PL hnedého cukru., nové korenie., bobkový list., rozmarín., mletú škoricu., soľ.,
Cibuľu nakrájame na drobné kocky. V dostatočnom veľkom hrnci najskôr roztopíme masť, potom pridáme cibuľu a opražíme dozlatista. Hovädzie mäso pokrájame na rovnomerné kocky a postupne dáme do hrnca. Všetko zalejeme vlažnou vodou tak, aby bola aspoň päť centimetrov nad mäsom. Pridáme nové korenie, bobkový list, rozmarín, čili papričky, mletú škoricu, soľ a všetko dôkladne premiešame. Hrniec prikryjeme a varíme, kým je mäso mäkké. Medzitým si nakrájame na drobné kolieska paradajky a olivy, cesnak môžeme pretlačiť alebo nadrobno nasekať. Tmavý chlieb nakrájame na rovnomerné kocky a ponecháme aj kôrku. Ak je mäso mäkké, pridáme do hrnca cukor, paradajky, olivy, cesnak, biele víno a chlieb. Ešte trochu povaríme, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Mäsovú lahôdku na škorici podávame s čerstvým pečivom alebo tmavým chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára