300 g polohrubej múky, 250 g hnedého cukru., 200 g masla., 125 ml kávy., 50 g čokolády., 50 g mletých mandlí., 3 vajcia., 2 KL práčku do pečiva., 1 PL škorice.,
Plnka: 150 g jablkového pyré., 80 g masla., 3 PL mlieka., 1 PL kakaa., 1 PL škorice., 100 g práškového cukru., práškový cukor a škoricu na zdobenie.,
V hrnčeku rozpustíme čokoládu s kávou. V extra nádobe zmiešame maslo, cukor škoricu, vajcia, múku, prášok do pečiva v káve rozpustenú čokoládu a mandle. Cesto vlejeme do formy a pečieme 70 minút. Koláč po vychladnutí vyklopíme z formy a pozdĺž rozrežeme na dve časti. Potom v nádobe zmiešame rozpustené maslo, mlieko, kakao, práškový cukor a škoricu. Plnkou natrieme vnútorné strany koláčového korpusu a necháme 10 minút odležať. Na spodnú časť korpusu dodatočne natrieme jablkové pyré a priklopíme vrchnou časťou korpusu. Koláč posypeme práškovým cukrom a trochou škorice.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára