11. marca 2013

Srnčí guláš s pivom


1 kg srnčieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 4 väčšie cibule, mäsový vývar, 5 až 6 bobuliek borievky, 2 paradajky, 1 červenú papriku, mletú sladkú červenú papriku, 150 ml svetlého piva, 1 surový zemiak na zahustenie, sušený majorán, lístky čerstvého majoránu, mleté čierne korenie, olej, soľ,
Opláchnuté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame na malé kúsky. Olúpanú cibuľu nakrájame a spolu so slaninou urestujeme v hrnci na oleji. Pridáme kúsky mäsa, pokrájané paradajky s červenou paprikou, poprášime mletou sladkou červenou paprikou, posolíme, okoreníme, vložíme bobuľky borievky, premiešame a chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Potom prilejeme svetlé pivo, mäsový vývar a za občasného miešania udusíme do mäkka. Podľa potreby prilievame vývar. 3. Krátko pred dovarením pridáme postrúhaný zemiak na zahustenie a spolu povaríme. Uvarený guláš podľa chuti ochutíme sušeným ma­joránom a ozdobíme lístkami čerstvého majoránu. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára