12. marca 2013

Ryba so zemiakmi


800 g ryby, 400 g zemiakov, 0,15 l oleja, 0,2 l sherry, 2 citróny, 500 g rajčiakov, 2 cibule, zväzok petržlenu, soľ, čierne korenie
Umyté zemiaky očistíme a pokrájame na tenké plátky. V malom množstve vody povaríme 10 minút. Rybu posolíme, posypeme čiernym korením a dáme do nádoby spolu so 4 lyžicami olivového oleja. Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov, na stredný rošt a pečieme 10 minút. Potom polejeme sherry, pridáme zemiaky a na tenké plátky pokrájaný citrón. Všetko spolu pečieme 10 minút. Ošúpané paradajky pokrájame na polovice a podusíme na lyžici oleja a 3 minúty. Očistenú cibuľu pokrájame na kolieska a orestujeme. Upečenú rybu vyberieme z rúry, pridáme rajčiaky, cibuľu a posekaný petržlen. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára