28. marca 2013

Kávový baranček

4 vajcia., 3/4 hrnčeka práškového cukru., 1/3 hrnčeka oleja., 1 hrnček polohrubej múky., 1 kypriaci prášok do pečiva., 30 g hrozienok., 30 g vlašských orechov., 30 g čokolády na varenie., 2 menšie jablká., tuk a hrubá múka na formu., hrozienka na ozdobu.,
Kávový krém: 200 g masla., 1/2 hrnčeka práškového cukru., 2 PL instantnej kávy + 2 PL horúcej vody., 
Vajcia s cukrom vymiešame. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom, hrozienka, nasekané orechy, nahrubo nakrájanú čokoládu a nastrúhané jablká. Všetko dobre premiešame. Formu na barančeka potrieme tukom a vysypeme hrubou múkou. Cesto naplníme do formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 stupňoch C asi 20 minút, potom teplotu zmiernime na 160 stupňov C a dopekáme asi 30 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a vyklopíme. "Prilepíme" hrozienka ako oči a barančeka pocukrujeme. Maslo vymiešame s cukrom a rozpustenou kávou. Krém naplníme do cukrárskeho vrecúška s hladkou trubičkou a na povrch barančeka nastriekame ozdobne do vlniek krém. Dáme stuhnúť do chladničky. 
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára