3. marca 2013

Sliepka na slaninke

1 sliepka., 100 g údenej slaniny., 70 g masla., 1 menšia cibuľa., 1 kocka mäsového bujónu., mleté čierne korenie., soľ., 
Sliepku očistíme, umyjeme, rozštvrtíme a necháme variť v osolenej vode, do ktorej sme pridali kocku mäsového bujónu. Sliepku varíme do polomäkka. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť, prešpikujeme ho slaninou nakrájanou na tenké rezance, osolíme a okoreníme. Vo väčšom kastróle roztopíme nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, pridáme maslo, nadrobno posekanú cibuľu trochu ju speníme, na ňu položíme porcie sliepky. Celé to potom presunieme do rúry, kde sliepku pečieme do mäkka. Pri pečení sliepku priebežne obraciame a občas polievame vypečenou šťavou, ktorú podľa potreby ešte doplníme vývarom zo sliepky. Podávame so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára