6 PL strúhaného chrenu., 150 ml smotanového syra., 120 g strúhaného syra., 100 g syra s modrou plesňou., soľ., mleté čierne korenie., 4 strúčiky cesnaku., 150 ml smotany na šľahanie., strúhaný muškátový oriešok., 2 PL petržlenovej vňate.,
Mäkký smotanový syr vyšľaháme pomocou ručného šľahača na penu. Pridáme strúhaný ementál, rozdrobený syr s modrou plesňou a chren. Osolíme, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak. Všetko dôkladne premiešame. Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme a zamiešame do chrenovo syrovej zmesi. Pridáme aj polovicu petržlenovej vňate. Premiešame a dáme do chladničky stuhnúť. Nátierku podávame s celozrnným pečivom a ozdobíme zvyšnou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára