2. marca 2013

Čokoládové soufflé

100 g čokolády., 100 g cukru., 90 g masla., 35 dkg hladkej múky., 3 vajcia., citrónová kôra., 
Šľahačkový krém: 20  g čokolády., 1 šľahačkovú smotanu., 
Najskôr si pripravíme vodný kúpeľ, v ktorom rozpustíme čokoládu s maslom a necháme vychladnúť. Vyšľaháme žĺtka s cukrom a z bielkov vytrepeme sneh. Do nádoby so žĺtkami dáme rozpustenú čokoládu s maslom a premiešame. Následne pridáme sneh, múku trochu nastrúhanej citrónovej kôry a všetko opäť dôkladne zmiešame. Hotovou zmesou naplníme maslom vymastené formičky a dáme na 15 minút piecť do rúry zohriatej na 180 stupňov C. Medzitým si pripravíme šľahačkový krém. V menšom hrnci najskôr necháme zohriať smotanu, potom v nej rozpustíme čokoládu a po vychlaadnutí dôkladne vyšľaháme. Hotovým krémom ozdobíme čokoládové soufflé, dodatočne môžeme použiť aj rôzne druhy zmrzliny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára