1. marca 2013

Parížske rožky

4 bielky., 300 g práškového cukru., 150 g mletých orechov., 30 g hladkej múky., 3 dcl mlieka., 1 vanilínový cukor., 100 g kryštálového cukru., 1 zlatý klas., 4 žĺtky., 250 g masla., 150 g práškového cukru., 
Bielky, práškový cukor a orechy miešame nad parou asi 10 minút. Pridáme hladkú múku a zamiešame, necháme vychladnúť. Potom robíme malé rožky, ktoré ukladáme na plech vedľa sebe. Mlieko, vanilkový cukor, zlatý klas a žĺtky zmiešame a uvaríme do husta, necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme maslo vymiešané s práškový cukorom. Vzniknutý krém použijeme na zdobenie rožkov. Parížske rožky potom polejeme čokoládou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára