125 g masla alebo rastlinného tuku., 250 g hladkej múky., 80 ml mlieka., 80 g práškového cukru., postrúhanú kôru z polovice citróna., 1 kg višní., 1 balíček škoricového cukru., 4 PL strúhanky., 4 PL mandlí.,
Zmäknuté maslo, postrúhanú citrónovú kôru a studené mlieko zmiešame s preosiatou múkou, cukrom a vymiesime cesto, ktoré následne odložíme do chladničky. Po cca 20 minútach ho vyklopíme na mierne pomúčenú dosku, rozvaľkáme do tvaru kruhu a preložíme do vymastenej a vysypanej koláčovej formy. Škoricový cukor zmiešame o strúhankou a s lupienkami mandlí. Polovicu tejto zmesi posypeme cesto vo forme. Na mandľovú posýpku poukladáme umyté, vykôstkované višne. Na ne nasypeme zvyšok mandľovej posýpky. Vložíme do rúry zohriatej na 180 stupňov C a upečieme. Koláč môžeme podávať ešte teplý s vanilkovou zmrzlinou, alebo vychladnutý so šľahačkou, prípadne vanilkovým pudingom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára