29. marca 2013

Barónkine jablkové rezy

450 g polohrubej múky., 150 g práškového cukru., 4 žĺtky., 250 g rastlinného tuku., 1/2 balíčka kypriaceho prášku., 
Plnka: 1 kg jabĺk., 4 bielky., 150 g práškového cukru., škoricu.,
Na prípravu cesta pokrájame zmäknutý rastlinný tuk, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, práškový cukor, 4 žĺtky a vypracujeme cesto. Približne tretinu cesta odoberieme a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Zvyšok cesta uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Jablká umyjeme, ošúpeme, nahrubo postrúhame a nevrstvíme na cesto. Posypeme škoricou. Zo 4 bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý navrstvíme na jablká. Na sneh z bielkov nastrúhame vychladnutý zvyšok cesta. Koláč vložíme do rúry zohriatej na 180 stupňov C a upečieme.  
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára