11. marca 2013

Králičia paštéta


2 králičie stehná, 1 až 2 králičie ramienka, kúsok králičieho chrbta, 1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru, 250 g údenej prerastenej slaniny, 60 g cibule, 1 vajce, 50 g preosiatej strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 120 ml mäsového vývaru,
Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky. Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu. Všetko dobre premiešame. Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme 80 minút. Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť. Potom ju vyklopíme a pokrájame. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára