12. marca 2013

Gratinované ustrice


20 ustríc, strúčik cesnaku, cibuľa, 70 g mäkkého masla, 130 g huľavníku, 3 plátky bieleho toastového chleba, soľ, biele korenie, 40 g syru čedar, 1 kg hrubej morskej soli
Ustrice otvoríme, mäso vyberieme, tekutinu necháme odkvapkať, potom vložíme mäso späť do mušlí. Očistený cesnak a cibuľu nadrobno posekáme. Zohrejeme 20 g masla, cesnak a cibuľu na ňom dozlatista opražíme. Huľavník očistíme, odrežeme stonky a listy posekáme. Z chleba odrežeme kôrku a zvyšok rozmixujeme. Potom rozmixujeme cesnak s cibuľou, zvyšok masla a huľavník. Zmiešame všetko spolu a dochutíme soľou, čiernym korením. Morskú soľ rovnomerne rozložíme na plech na pečenie. Mušle s ustricami uložíme do soli a pridáme k nim zmes s huľovníkom. Ustrice posypeme nahrubo postrúhaným syrom. V rúre s predhriatym grilom na strednom rošte zapekáme 4 minúty. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára