150 g prerastenej slaniny., cca 8 ks vlašských orechov., 3 KL masla., minimálne 250 g čerstvých púpavových listov., 3 vajíčka uvarené na tvrdo.,
Omáčka: 1/2 KL horčice., 1 KL cherry octu., 2 PL slnečnicového oleja., štipka soli., štipka mletého čierneho korenia.,
Slaninu si nakrájame na tenké dlhšie prúžky. Na panvici roztopte maslo a do zlatista na ňom prúžky slaniny osmažte. Natrhajte si čerstvé listy púpavy, opláchnite ich pod studenou vodou, osušte a potom posekajte nahrubo. Vložte ich do šalátovej misky. Pripravte si omáčku. Olej zmiešajte s cherry octom a horčicou, dobre premiešajte a potom osoľte a okoreňte. Vlašské orechy posekajte nahrubo, prisypte ku púpavovým listom a dobre premiešajte. Slaninu a vajíčka pridajte do šalátu. Tesne pred podávaním zalejte šalát pripravenou omáčkou a ešte raz dobre premiešate.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára