15 g sušených húb., 1 väčšie kura., 2 KL mletej rasce., soľ., minimálne 2 strúčiky cesnaku., 1 KL sladkej papriky., 130 g paradajkového pretlaku., 2 tvarohové krémové syry., mlieko 250 g cibule., 1 kapia., 150 g prerasteného bravčového bôčiku., minimálne 800 g kyslej kapusty., 150 g údenej slaniny nakrájanej na tenké plátky.,
Sušené huby vložte do šálky vlažnej vody a nechajte ich napučať. Kura rozrežte na polovicu, pod prúdom vody ho starostlivo opláchnite, osušte a odstráňte z neho kožu. Krídelká a krk odkrojte. Cesnak olúpte, roztlačte ho a osoľte. Syr si rozmiešajte z mliekom na konzistenciu tekutej smotany. Mletú rascu, cesnak, mletú červenú papriku, polovicu paradajkového pretlaku a cca 5 KL rozmiešaného tvarohového syra a rozotrite na hustú pastu a potrite ňou chrbát kurčaťa. Cibuľu olúpte a pokrájajte nadrobno. Kápiu tiež pokrájajte na malé kocky. Z bravčového bôčiku odkrojte kožu a rozkrájajte ho na malé kocky. Cibuľu a bôčik vysypte na panvicu a na miernom ohni opražte, kým cibuľa nie je zlatistá. Pridajte kapiu, zvyšok rozmiešaného tvarohového syra a huby. Všetko dobre premiešajte, prehrejte a odoberte z ohňa. Z kslej kapusty vytlačte vodu a rozložte ju na dno nádoby s hrubším dnom. Na kapustu rovnomerne rozložte obsah panvice. Na to položte kurča chrbtom navrch. Chrbát kurčaťa obložte tenkými plátkami slaniny. Nádobu dobre uzavrite priliehajúcou pokrievkou, vložte do predhriatej rúry a duste do mäkka. Pred koncom dusenia dajte pokrievku preč, aby sa slaninka mohla dopiecť a chytiť farbu. Servírujte tak, že na taniere naložíte udusenú kyslú kapustu a na ňu naaranžujte porciu kurčaťa. Ako prílohu sa najviac hodia varené zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára