27. marca 2013

Jarná tvarohová polievka

500 g hovädzieho mäsa., mrkva., petržlen., kaleráb., 1/2 zeleru., bobkový list., 2 - 3 klinčeky., cibuľa., strúčik cesnaku., 500 g tvarohu., 2 žĺtky, hovädzí vývar., soľ., mleté čierne korenie.,
V hrnci priveďte 2 l vody, do ktorej postupne pridajte soľ, bobkový list, klinčeky, cibuľu, cesnak, polievkovú zeleninu a hovädzie mäso. Toto všetko na miernom ohni varíme približne 2 hodiny. Hotový obsah hrnca prelejeme cez sitko. Uvarené mäso nakrájame na menšie kocky. Uvarenú zeleninu rozmixujeme alebo ju prepasírujeme cez sitko. Samotný vývar necháme vychladnúť. Vo väčšej nádobe rozšľahajte mixérom tvaroh a vmiešajte do neho žĺtky, soľ, čierne korenie a po troškách pridávame vychladnutý vývar. Za stáleho miešania postupne vznikne hustá krémová polievka. Trošku čistého vývaru si necháme bokom. Do krémovej hmoty vmiešame prepasírovanú zeleninu, postavíme na mierny plameň a za stáleho miešania ju prehrejeme. Oddelene v čírom vývare si zohrejeme hovädzie mäso. Ohriate hovädzie mäso vyberieme, necháme ho odkvpkať a rozdelíme na jednotlivé porcie do tanierov. Zalejeme ohriatov tvarohovou polievkou a podávame. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára