11. februára 2013

Lasagne so špenátom a mäsom

1 kg mletého bravčového mäsa., plátky lasagní., 1 cibuľa., 1 maslo., sladká smotana., tvaroh (alebo ricotta)., strúhaný eidam, vajíčko, mletá rasca., cesnak., oregano., čierne korenie., soľ., paradajky., 300 g mrazených špenátových listov., olivový olej., 
Vhodnú obdĺžnikovú formu na pečenie štedro vymažte maslom. Na dno vložte plátky lasagní. Najprv si pripravte špenátovú náplň. Špenátové listy krátko poduste na olivovom oleji. Pridajte prelisovaný cesnak a dochuťte čiernym korením, oreganom a soľou. Potom si namiešajte tvarohovú náplň. Starostlivo rozšľahajte tvaroh, strúhaný eidam, vajíčko, smotanu a soľ. Tvaroh môžete nahradiť aj ricottou. Tretia zložka náplne je mäsová. Na panvici si opražte cibuľku do zlatista, pridajte mleté mäso, 1 KL mletej rasce, trochu oregana, posoľte, zmes dobre premiešajte a nechajte prehriať. Potom primiešajte nakrájané paradajky a krátko poduste za stáleho miešania. Rúru si predhrejte 180 stupňov C. Základnú vrstvu lasagní už máte položenú. Na ňu rozotrite časť špenátovej náplne, potom časť tvarohovej náplne a nakoniec časť mäsovej náplne. To prikryte Ďalšou vrstvou lasagní. Trochu špenátovej náplne si nechajte bokom a potrite ňou hornú vrstvu lasagní. Na záver posypeme strúhaným eidamom a nechajte si na 45 minút zapiecť. Vhodnou prílohou je šalát z čerstvých paradajok.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára