28. januára 2013

Ľahká jahodová torta

4 vajcia., 2 PL vody., 130 g pieskového cukru., 1 vanilínový cukor., 150 g polohrubej múky., KL strúhanej citrónovej kôry., 30 g rozohriateho masla., 500 g jahôd., pomarančový džem., 50 ml pomarančového likéru., 
Do šľahača dajte celé vajcia, vodu, cukor a vyšľahajte do hustej peny.Vmiešajte múku, premiešajte s citrónovou kôrou a nakoniec opatrne vlejte vlažné maslo. Vzniknutým cestom naplnte veľkú tortovú formu vymazanú maslom a posypanou osiatou strúhankou. Vložte do predhriatej rúry, zvoľna pečte asi 45 minút. Vyklopte na mriežku, a nechajte vychladnúť. Potom prekrojte, obidve plochy pokvapkajte likérom a natrite džemom. Spodný diel pokryte vrstvou nakrájaných jahôd, priklopte vrchným dielom a nechajte niekoľko hodín v chlade. Hotovú tortu potom ozdobte niekoľkými jahodami a posypte pieskovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára