22. januára 2013

Pečené mäso z daniela s ryžou

700 g stehna alebo chrbát z daniela., 50 g slaniny., 4 strúčiky cesnaku., 1 PL provensálskeho korenia., 1 malý pŕ. 2 PL oleja., 250 g červenej ryže., morská soľ., korenie., 
Mäso upravte tak, aby vznikol valec, prešpikujte slaninou a cesnakom, osoľte, pridajte korenie, natrite olejom, posypte provensálskym korením a nechajte rozležať niekoľko hodín v chlade. Potom mäso opečte zo všetkých strán na lyžici oleja na predhriatej panvici, presuňte do pekáča, málinko podlejte a zvoľna pečte asi 1 hodinu, až je mäso mäkké. Medzitým prepláchnite ryžu, uvarte ju s troškou soli domäkka. Na lyžici oleja zvoľna opečte domäkka pór, vmiešajte ryžu, spoločne krátko povarte. Mäso nakrájajte na plátky, rozdeľte na taniere a pridajte ryžu.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára