2 malé cantalup melóny., 200 g mozzarellových guliek v náleve alebo čerstvého syra nakrájaného na kocky., 100 g schwarzwaldskej šunky., 1 KL jemno nasekanej mäty., 2 PL olivového oleja., šťava z 1 citróna., 2 - 3 kvapky balzamikového octu., soľ., čerstvo pomleté korenie., 2 PL olúpaných dyňových semienok.,
Melóny umyte, osušte, prekrojte na polovičky, semienka vyberte, dužinu vykrojte guľatou lyžicou a dajte do misy. Pridajte guľky syra bez nálevu. Zmiešajte citrónovú šťavu s olejom, balzamikovým octom, mätou, soľou a korením, pridajte do misy a dobre premiešajte s melónom a syrom. Okraje melónových šupiek môžete ozdobne ostrihať nožničkami, naplňte ich šalátom, doplňte kúsky šunky a pospte jemne opečenými dyňovými semienkami. Môžete podávať s kúskom citrónu a plátkom opečenej bagety.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára