13. januára 2013

Pečené kurča s kapustou

1 veľké kurča., soľ, 50 g masla., drvená rasca., 1 kg kyslej kapusty., 1 jablko., 200 ml čierneho piva., 
Kurča očistíme, umyjeme, osušíme, posolíme, zvnútra vytrieme kúskom masla a posypeme rascou. Kapustu vytlačíme, ak je veľmi ostrá aj premyjeme, vmiešame do nej očistené jablko pokrájané na mesiačiky a natlačíme do brušnej dutiny kurčaťa, aj pod kožu. Otvor zašijeme, kurča preložíme do pekáča, obložíme ho kúskami masla, prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 minút, potom kurča odkryjeme, za častého polievania pivom a vypečenou šťavou upečieme dočervena. Z brušnej dutiny upečeného kurčaťa vyberieme kapustu a nakrájame ho na porcie. Kapustu dáme do vypečenej šťavy a premiešame. Kurča podávame s kapustou a zemiakovými knedľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára