300 g mletého jahňacieho mäsa (možno nahradiť aj bravčovým alebo hydinovým mäsom)., 300 g jazmínovej ryže, 60 g ďatlí bez kôstky alebo hrozienok., PL zmes korenia "meat másala", KL škrobovej múčky., 200 g bieleho jogurtu., 1 feferónka., PL masla., PL olivového oleja., KL strúhanej citrónovej kôry., morská soľ., korenie., 4 PL jemnej nasekanej petržlenovej vate., 50 g olúpaných mandlí.,
Ryžu prepláchnite a nechajte odkvapkať. Mleté mäso dobre vymiešajte so soľou, vmiešajte väčšiu časť petržlenovej vňate, škrobovú múčku a korenie "meat másalu". Zo zmesi vytvorte malé guľky. Vložte ich na panvicu s rozpáleným olejom, pridajte jemne posekanú feferónku a opečte zo všetkých strán, zalejte ich jogurtom, znížte teplotu, prikryte ich pokrievkou a poduste domäkka. V hrnci ohrejte maslo, pridajte ryžu, krátko ju opečte, pridaje umyté ďatle alebo hrozienka, zalejte vodou (cca 6 dcl), osoľte pridajte korenie, pod pokrievkou zvoľna poduste domäkka. Potom pokrievku zložte, vmiešajte guľky, zvyšnú petržlenovú vňať a nasucho opražené mandle.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára