200 g veľkej bielej fazule., 1 PL cukru., olej., 1 cibuľa., 2 mrkvy., 50 g zeleru., 100 g kalerábu., 2 zemiaky., 200 g údeného tofu., 1 kocka zeleninového bujónu, soľ., mleté čierne korenie., petržlenová vňať.,
Fazuľu umyjeme, na noc namočíme do studenej vody a necháme napučať. Potom scedíme a uvaríme s lyžicou cukru domäkka. Na rozohriatom oleji opražime cibuľu nakrájanú nadrobno. Mrkvu, zeler a kaleráb nakrájame na hranolčeky, vmiešame do cibule a krátko popražíme, podlejeme troškou horúcej vody, pridáme kocku bujónu a pri miernej teplote krátko podusíme. Nakoniec pridáme fazuľu aj s vývarom, dolejeme potrebným množstvom vriacej vody, posolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka. Uvarenú polievku dochutíme posekanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára