16. januára 2013

Živánska z kapra

800 g vykosteného kapra s kožou., 150 g údenej slaniny nakrájanej na plátky., soľ., mletá červená paprika., 500 g zemiakov., 2 cibule., 2 zelené papriky., 4 rajčiaky., 4 strúčiky cesnaku., alobal.,
Kapra nakrájame na porcie, na vrchnej strane dvakrát narežeme, prešpikujeme plátkami slaniny, posolíme a posypeme mletou paprikou. Očistené zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, papriku na rezance, rajčiaky na osminky a cesnak na plátky Nachystáme si alobal na štyri porcie, naspodok dáme zemiaky, potom cibuľu, papriku, rajčiaky, cesnak, posolíme, prikryjeme kaprom, zvyšnou slaninou a pevne zabalíme do alobalu. Vložíme do pahreby a pečieme 35 minút, alebo dáme na plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára