19. januára 2013

Letné kurča

1 väčšie kurča., soľ., mleté čierne korenie., 50 g šalotiek., čerstvý tymian., 2 červené papriky., 1 menšia cukina., 5 rajčiakov., 100 g šunky nakrájanej na plátky., 100 ml bieleho vína., 1 PL maizeny.,
Kurča posolíme, potrieme olejom, okoreníme a necháme odležať. Odležané kurča pečieme asi hodinu. Počas pečenia kurča polievame vypečenou šťavou. Keď už chytá zlatistý nádych, pridáme očistené celé cibuľky, posekaný tymian a pečieme ďalej. Po chvíli pridáme očistenú papriku nakrájanú na rezance, cukinu nakrájanú na kolieska a rajčiaky prekrojené na polovicu. Nakoniec kurča obložíme plátkami šunky, vložíme späť do rúry a za polievania šťavou upečieme domäkka. Upečené kurča vyberieme, polejeme vínom rozmiešaným s maizenou, vložíme späť do rúry a pečieme 3 minúty. Hotové kurča nakrájame na porcie a podávame so zeleninou a s novými zemiakmi varenými vcelku. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára