400 g polohrubej múky., 1 prášok do pečiva., 180 g práškového cukru., 1 vanilkový cukor., 250 g mäkkého tvarou., 200 g masla., 2 vajcia., šťavu a kôru z polovičky citrónu., 50 g hrozienok., 150 g rôzneho kandizovaného ovocia (pomarančovú a citrónovú kandizovanú kôru., čerešne atď)., 40 g orechových jadier., 50 g olúpaných mandlí., 50 g masla na potretie., práškový cukor na posypanie.,
Osejte polohrubú múku s práškom do pečiva, pridajte práškový cukor, vanilkový cukor, mäkký tvaroh, mäkké maslo, celé vajcia, šťavu a kôru z polovičky citróna a vypracujte vláčne cesto. Zapracujte vopred umyté hrozienka, kandizované ovocie, hrubo nasekané orechové jadrá a mandle. Vytvorte podlhovastú šišku, položte ju na papier na pečenie na plech. Stred po dĺžke pritlačte hánkami na ruke a prehnite. Zvoľna upečte v predhriatej rúre. Ešte horúcu štólu niekoľkokrát natrite teplým maslom a nakoniec posypte vrstvou práškového cukru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára