1 kg hovädzieho chudého mäsa (hovädzie zadné)., 80 g masla., 1 cibuľa., 30 g hladkej múky., hovädzí vývar.,
Plnka: 250 mletého hovädzieho mäsa., 250 g bravčového mäsa., sardelová pasta., 1 vajíčko., soľ., štipka čierneho korenia., 1 menšia cibuľka., 1 KL kapár., 3 vajíčka uvarené na tvrdo.,
Mäso narežte na tenké plátky a zľahka naklepte. Na plnku zmiešame oba druhy mletého mäsa, vmiešajte sardelovú pastu, vajíčko, soľ, čierne korenie, najemno posekanú cibuľku, pridajte kapary. Všetko spolu dobre premiešajte. Touto zmesou potrite plátky mäsa, na mäso s plnkou položte po dĺžke ešte rezy vajíčka, plátok mäsa stočte a dobre previažte niťou. Na masle speňte pokrájanú cibuľu, mäso najprv zo všetkých strán prudšie opečte, potom preložte na pekáč a za občasného podlievania hovädzím vývarom pečte v rúre. Keď je roláda mäkká, vyberte ju a širokým ostrým nožom opatrne pokrájajte na rezy. Zvyšný výpek poprášte trochou múky, podlejte hovädzím vývarom a krátko povarte. Plátky rolády naservírujte, prelejte šťavou a podávajte s varenými alebo pečenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára