3. januára 2013

Sladký kapor s mandľovými šupinami

3 vajcia., 100 g kryštálového cukru., 1 vanilkový cukor., 120 g hladkej múky., 20 g vlašských orechov., 20 g pomarančovej kandizovanej kôry., tuk., a hrubá múka na formu.,
Dohotovenie: 100 g plátkových mandlí., 50 g bielej čokolády., 
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme hladkú múku, nasekané orechy a kandizovanú pomarančovú kôru. Všetko premiešame Formu na kapra dobre potrieme tukom a vysypeme hrubou múkou. Hotové cesto nalejeme do formy a na povrchu dobre uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme pri 160 stupňov C asi 30 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a potom vyklopíme mriežku. Mandľové lupienky nasypeme na teflonovú panvicu a krátko nasucho opražíme. Rozpustíme bielu čokoládu a naplníme ju do cukrárenského vrecúška., Kapra ozdobíme bielou čokoládovou polevou. Potom rovnakou polevou prilepíme opražené mandľové šupinky a necháme zaschnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára