14. januára 2013

Filé zapečené v zemiakovom hniezde

1 kg zemiakov., soľ., 200 ml mlieka., 100 g masla., 1 viazanička kôpru., 400 g mrazeného rybieho filé., citrónová šťava., olej., mleté biele korenie., 
Zemiaky ošúpeme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode a scedíme. Potom zemiaky popučíme, zalejeme mliekom uvareným s polovicou masla, posypeme polovicou nasekaného kôpru a vymiešame na hladkú kašu. Nerozmrazené filé umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť 30 minút. Odležané filé vložíme do rozohriateho oleja, prudko opečieme z oboch strán, vyberieme, posolíme a okoreníme. Pekáč vymastíme troškou masla, zo zemiakovej kaše na dno sformujeme hniezdo a do stredu dáme pripravené filé. Rybu aj zemiaky obložíme plátkami zvyšného masla a posypeme zvyšným kôprom. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme dozlatista. Zapečenú rybu podávame s dusenou zeleninou.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára