300 g húb., 6 ks zemiakov., 2 kg kyslej kapusty., 1,5 kg bravčového údeného kolena., 1 kyslú smotanu., čierne mleté korenie., čierne celé korenie.,
Kapustu nakrájame na menšie kúsky a vložíme do väčšieho hrnca. Zalejeme cca 2 l vody pridáme celé údené koleno, čierne korenie (mleté i celé), premiešame a dáme variť. Po chvíli pridáme do hrnca huby a polievku varíme na malom plameni cca 2 hodiny. Medzitým očistíme a nakrájame zemiaky, ktoré po dvoch hodinách pridáme do kapustnice. Varíme, až kým sú zemiaky hotové. Potom z hrnca vyberieme údené koleno, obrežeme od kosti, mäso pokrájame na menšie kúsky a spolu s kožami vložíme späť do polievky. Všetko premiešame, ešte chvíľu povaríme a odstavíme. Kapustnicu pred podávaním zahustíme kyslou smotanou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára