13. januára 2013

Marinované kuracie stehná

4 kuracie stehná., 1 strúčik cesnaku., soľ., 1 KL vegety., 100 g pochúťkovej smotany., 1 žĺtok., hrubá múka., strúhanka., olej., 
Stehná umyjeme, osušíme, z vnútornej strany, popri kosti narežeme, aby sa stehná dobre prepiekli. Do väčšej misky pretlačíme cesnak, pridáme 1/2 KL soli a dobre premiešame. Pridáme vegetu, smotanu, žĺtok, rozšľaháme, vložíme stehná a premiešame. Prikryjeme a na chladnom mieste marinujeme asi 12 hodín. Počas marinovania stehná obraciame. Namarinované stehná vyberieme von z marinády a necháme odkvapkať. Obalíme ich v múke, vo vajciach rozšľahaných so soľou a v strúhanke. Stehná vložíme do rozohriateho oleja, vypražíme z oboch strán, vyberieme a dáme na kuchynskú papierovú utierku odkvapkať. Podávame ich so zemiakovým šalátom.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára