8. januára 2013

Plnené rezne z diviny

600 g srnčieho mäsa zo stehna., 1 citrón., 50 g masti., soľ., 2 lyžice masla., 1 cibuľa., 50 g šunky., 3 lyžice hrášku., 4 vajcia., 150 ml svetlého piva., 30 g tvrdého syra., 100 g polohrubej múky., 
Mäso vykostíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, zalejeme vychladnutou, rozpustnou masťou a na nekoľko hodín dáme na chladné mesto odležať. Potom nakrájame na rezne, natenko vyklepeme a posolíme. Na masle opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme šunku nakrájanú na kocky, hrášok a za stáleho miešania popražíme. Zalejeme 2 vajciami rozšľahanými s troškou soli a miešame, pokiaľ nestuhnú. Hotovú plnku necháme vychladnúť. Pripravené rezne naplníme plnkou tak, že na jednu polovicu položíme plnku a druhu polovicou prikryjeme. Okraje mäsa prichytíme kovovými ihlicami. Z zvyšných vajec, piva, postrúhaného syra a múky vypracujeme cestíčko. Pripravené rezne opatrne namáčame do cestíčka, vložíme do rozohriateho oleja a prikryté vyprážame po oboch stranách do zlatohneda. Rezne podávame so zemiakovým alebo zeleninovým šalátom.

     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára