25. januára 2013

Varená ryža so zeleninou a hubami

250 g farebnej ryže., 400 g zelených fazuliek., 2 mrkvy., 1 červená cibuľa., 200 g lesných alebo pestovaných húb., 200 g tvrdého tvarohu., 2 PL olivového oleja., PL sójovej omáčky., morská soľ., čerstvo mleté korenie.,  
Tvaroh nakrájajte na kocky, dajte ich do misky, zalejte lyžicou sójovej omáčky, lyžičkou oleja, osoľte, pridajte korenie a nechajte chvíľu odležať. Ryžu niekoľkokrát prepláchnite a nechajte odkvapkať. Na lyžici oleja opečte nakrájanú červenú cibuľu, pridajte ryžu, ešte krátko opečte, zalejte vodou, aby bola asi 2 cm ponorená, osoľte, pridajte korenie, očistené huby a zvoľna zakryté pokrievkou duste domäkka. Očistené fazuľky vložte do vriacej posolenej vody, povarte ich domäkka asi 5 minút a sceďte ich. Uvarenú ryžu premiešajte s časťou fazuliek. Rozdeľte na taniere ryžu, pridajte zvyšok fazuliek a ochutený tvaroh.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára