27. januára 2013

Zemiakové knedle

1 kg bravčového pliecka., 2 väčšie cibule., 3 PL masti., korenie na teak., korenie., 2 kg zemiakov., 3 kopcovité PL hladkej múky., soľ., 2 krajce chleba., 
Pliecko osoľte, pridajte korenie na steak, vložte do pekáča, pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu, podlejte a upečte domäkka. Krajce chleba nakrájajte na kocky a osmažte na masti. Zemiaky ošúpte, jemne nastrúhajte do misy, vyžmýkajte prebytočnú vodu. Do zemiakov vmiešajte soľ a múku . Vytvorte knedličky veľké ako päsť, do každého zabaľte 5 kociek chleba. Vložte ich do vriacej posolenej vody, po vyplávaní na povrch varte ešte asi 15 - 20 minút. Uvarené knedle vyberte, rozdeľte na polovicu, rozložte na taniere, pridajte mäso, prelejte výpekom. Podávajte so šalátom z hlávkovej kapusty.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára