150 g práškového cukru., 2 balíčky vanilínového cukru., 2 žĺtky., šťavu z 1 citrónu., 400 ml mlieka., 1 vanilkový pudingový prášok., 400 g mäkkého tvarohu., 200 g piškótov., broskyňový kompót., čerstvé ovocie podľa sezóny.,
Maslo vymiešame s vanilínovým cukrom a 50 g cukru. Z mlieka vanilkového pudingu, cukru a žĺtkov uvarte za stáleho miešania krém, za stáleho miešania ho nechajte vychladnúť a v malých dávkach ho vmiešajte do maslového krému, nakoniec po častiach vmiešajte mäkký tvaroh. Do tortovej formy poukladajte vrstvu piškótov, pokvapkajte ich šťavou z kompótu, rozotrite časť krému, pridajte vrstvu ovocia nakrájaného na kúsky, vrstvy opakujte až je forma plná, povrch tvorí krém. Tortu nechajte do druhého dňa tuhnúť v chladničke, potom ho vyklopte a ozdobte zvyšným ovocím. Môžete posypať mandľami alebo orechmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára